Espoon kaupungin liikkuvan hammashoidon pilotti 

13.10.2022

Dentson & Espoon kaupunki toteuttivat liikkuvan hammashoidon pilotin Karhusuon peruskoululla. Pilotissa Espoon suun terveydenhuollon hoitotiimi hoiti kouluikäisten hammastarkastuksia Dentsonin liikkuvassa suunhoidon yksikössä. 

 

Olennaisimpina nostoina kokeilusta voidaan mainita seuraavat: 

  • Oppilaiden koulupäivä ei keskeydy pitkäksi aikaa, kun hoitola on lähellä. 
  • Vanhempien ei tarvitse keskeyttää työpäiväänsä ja huolehtia lapsen tai nuoren kuljettamista koululta hoitolaan ja takaisin. 
  • Oppilaille voidaan tarkastuksen yhteydessä neuvoa omahoidon ohjausta ja näin parantaa nuorten ymmärrystä suunterveydestä. 
  • Kaverin kanssa hoitolassa käyminen lievensi jännitystä ja hammashoitoon liittyviä pelkoja. Tämä edesauttoi hoidon sujuvuutta hoitotiimin mukaan. 
  • Normaalia lyhyemmän työpäivän aikana voidaan hoitaa vastaava määrä potilaita kuin kiinteässä hoitolassa. 


Kaikki nämä yhdessä luovat lyhyt- ja pitkäaikaisia säästöjä sekä kustannustehokkuutta hoidon järjestämiseen.

Saadun palautteen mukaan eri sidosryhmät ja osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyyn. Pilotti osoitti, että määrätietoisella yhteistyöllä ja tekemisellä voidaan monia asioita kehittää sekä parantaa julkisessa terveydenhuollossa. 

Dentson kiittää Espoon loistavaa suun terveydenhuollon hoitotiimiä, Karhusuon koulun henkilökuntaa ja Espoon kaupunkia saumattomasta yhteistyöstä!